момиче за дискотека

Ето защо имате нужда от нова основа през пролетта

Както във всяко нещо, така и в грима, има основни принципи, които трябва да бъдат спазени по учебник. Професионалните гримьори го знаят, но може ли съвременната заета жена да ходи на гримьор точно преди всяко излизане за нощен повод – едва ли!

Ето защо повечето жени прибягват до самостоятелно гримиране и в това няма нищо лошо, опасно или грешно, стига те да познават основните уроци, които изграждат основни навици в гримирането у дома. Ако от малки момичета си играете с червилата и спиралата на мама, то най-вероятно сте запознати с А и Б на гримьорството, но ако не – добре дошли на правилното място!

В настоящото четиво ще поговорим повече за това как да успеете да напаснете основата си (слоят под фон дьо тена ви) спрямо сезонът, който царува навън. Сега най-вероятно ще попитате кому е нужно да се напасват тези две неща, но всъщност отговорът е много прост – всичко е въпрос на комфорт.

Ако вие не сте с правилната основа, то най-вероятно ще запушите порите си, а съвсем естествената пот или други масла, излизащи през тези пори ще започнат да остават вътре под кожата, което ще доведе до увреждане, дразнене, проблеми с обриване и т.н.

Най-важното е да можете да преценявате каква основа да използвате спрямо повода, но за това съвсем след малко! Първо поглед към модата.

Тенденциите винаги се менят

Да, както при дрехите, обувките и аксесоарите, модата при гримовете също се мени изключително много! Истината е, че върховете в гримирането постоянно биват завзети от нови и нови техники, нови и нови продукти, нови и нови цветове.

Понякога, дори и професионални гримьори споделят, че им е особено трудно да спазват всички новости и да се запознават с всяка една от тях. Това, което се иска от вас, ако се гримирате сама преди всяка чаша вино с приятелки в петък вечерите, е просто да съобразите какво слагате на лицето си, за да не изпитвате дискомфорт по време на приятната вечер.

В крайна сметка помнете, че най-важното, което трябва да ви вълнува, е да се стремите да ви е приятно и без проблеми да изкарате вечерта си усмихнати през цялото време.

Цветът винаги има огромно значение

Според някои гримьори, цветната основа е онова, което разкрива в най-добра степен дали един човек, занимаващ се с това, наистина го бива. Всъщност, основите могат и да са безцветни, но нека не забравяме какво богатство е това да можеш да съчетаеш няколко цвята, за да може тяхната колаборация да се отрази по най-добрия начин върху външния ти вид.

Ако вие се притеснявате да поемете този риск и не искате сама да правите експерименти, заповядайте в нашите групи за грим, където съвсем спокойно можете да зададете дори и общи въпроси, които ви вълнуват, а ние ще ви отговорим с конкретика. Ние сме тук, за да ви помагаме!

Също така, не забравяйте, че след фон дьо тен, спирала и всички останали гримове, най-добре е да се постави и фиксатор – артикул, с който също ще работите в нашите куросове за грим, така че заповядайте!