kozmetika-za-grim-fiore

Цветови анализ при използването на сенки в грима

Ако търсите начин да достигнете по-дълбоко разбиране за приложимостта на различни цветове и тонове сенки, тогава този текст ще ви бъде доста полезен, дори и за професионални гримьори. Тук ще разгледаме основните начини да анализирате какъв цвят сенки да използвате със съображение на повод, сезон и цвят на кожата.

cosmetics, make up, makeup

Винаги търсете хармония при избора на цветове

В света на естетиката и изкуството няма много аксиоми, но една, която е добре да уважавате, без значение какъв вид грим правите, е да търсите хармония между различните елементи. Дори да е сценичен грим, вечерен или дневен, е желателно да се стремите към постигане на баланс между цветовете и тяхното нанасяне.

Цвят на фон-дю-тен

Често, дали в Instagram или в други медийни платформи, се забелязва огромната грешка при прилагането, разнасянето и избирането цвета на фондютен. За да избегнете огромните разлики между цвета на лицето и останалата част от тялото, най-вече врата, е правилно да изберете цвят, които е по-сходен до естествения тон на кожата.

Разнесете добре и винаги следете за плавното блендиране от лицето към врата, по този начин ще постигнете цялостно покритие и ще предотвратите неприятно и видима разлика.

Повод и сезон

Повода и сезона са тематичната основа, която трябва да ви ориентира спрямо избора на цвят на сенки. Нощния грим, може да бъде по-наситен или тъмен, докато дневния е добре да бъде с по-леки тонове, които да придадат лекота на лицето ви.

Сенките се използват, за да акцентират формата на очите, визуално да оформят областта над горните скули и да зададат цялост на пространството около очите. Цвета може да зависи някои личности характеристики, като някои от тях са:

  • Цвят на очите;
  • Цвят на косата;
  • Оттенък на кожата;
  • Форма на веждите.

Съобразете избора си спрямо „геометрията” на лицето си и използвайте цветове, които са удачни за сезона. Зимата харесва по-топлите цветове, а лятото и пролетта повече подкрепят по-меките и нежни цветове като телесното розово, ягода, сьомга или праскова.

Съчетавайте останалите цветове

Ако изберете по-тежък грим с наситени нотки, е добре да използвате по-леки цветове за другите области на лицето. Разбира се, можете да акцентирате скулите, но когато става дума за съчетаване палета на сенките, е най-правилно той да бъде акцента – все пак очите са прозорец към душата.

Ако искате да се сдобиете с повече познания по темата или желаете да повишите вашият усет към избора на цветове на сенки, винаги можете да се обърнете към FioreMakeUp.com.