kryg okolo ochite

Как да скрием кръговете около очите си

Кръговете под очите са доста често срещан проблем не само при дамите, но и мъжете. Като по-чувствителна зона, мястото под очите може да покаже умора, стрес и дори недостиг на конкретни хранителни вещества.

Целта на този текст е да ви даде теоретична основа за най-правилните начини за прикриване на сенки и кръгове под очите. При нужда от пояснение или повече информация, винаги можете да се свържете с екипа на FioreMakeUp.com.

Кои са стъпките при прикриването на кръгове под очите

Зоната под очите е свързана с функцията на бъбреците, но и е доста чувствителна на слънце, стрес, недоспиване и други фактори. Ако имате хронични случаи на кръгове под очите, това може да е поради генерично предразположение, проблемна кожа в тази област или просто защото ви трябва още някои друг час в леглото.

Чиста кожа

Чистата кожа е основата на всеки добре изглеждащ грим. При случаи на кръгове под очите, нашата препоръка е да почистите кожата с хидратиращ сапун, като внимавате да не нараните мястото, то е доста чувствително. Можете да видите съветите ни за грим според кожата на лицето си.

Почистването с правилния крем зависи от крапризите на кожата, нейното състояние, наличието на белези и прочее. Можете да използвате подхранващи маски и други био или антиалергенни продукти.

Поддържащ и подхранващ крем

След почистване с хидратиращ сапун за лице или маска, е добре да се използва подхранващ крем с по-продължително отпускане на вещества, което да действа през целия ден. Този крем може да служи и като защитна бариера между пигментиращите продукти, можете и да ползвате подобен крем, но с цвят подходящ за очите.

Избор на цвят спрямо цвета на кръговете

Цвета на кръговете под очите има значение – при по-жълт синкав оттенък можете да използвате зелен крем, които да неутрализира сините цветове на кръговете. Всеки цвят има свои неутрализиращ и противоположно съответствие, което може да се ползва свободно.

Фиксираща пудра

Фиксиращия крем се ползва директно след слагането на подхранващ крем, за да фиксира грима към кожата и да го предпази и задържи през деня. Фиксиращата пудра помага и за известно изравняване на повърхността и цвета на положения крем – добре е да се ползва марка, с която вие и вашата кожа сте свикнали.

Търсите как да задълбочите вашите познания? Искате да достигнете професионално ниво и да прилагане наученото в собствено студио? От FioreMakeUp.com предлагаме опреснителни, основни и курсове за грим напреднали, за да може всеки да създаде едно по-добра „Аз”.
Всеки желаещ е добре дошъл. При нас теоретичните уроци и практиката вървят ръка за ръка. Насладете се на приятна атмосфера и намерете нови приятели докато научавате нови неща.