грижа за кожата

Как да се гримираме според кожата на лицето ни

Грима има своята роля в живота на всяка дама, като това как изберем да го ползваме зависи от изключително много фактори, един от които е кожата на лицето. Като една от най-чувствителните зони по тялото, лицето изисква внимание, грижа и подхранване и точно тези теми ще засегнем по-долу.

Правилен подход с грима и грижа за кожата

Ежедневието на една дама може да бъде изпълнено с много активност, и за това е добре, тя спокойно да разчита както на своя грим, така и кожата под него. За съжаление има много фактори като стрес и замърсяване от прах и нечист въздух, които могат да се отразят на състоянието на кожата – и грима може да помогне.

По-лек грим и често почистване

Ако имате проблемна кожа на лицето, е препоръчително да използвате по-лек грим, които да е лесен за махане с вода или други нежни продукти. Сутрин, или вечер, преди нанасяне на нов грим, е желателно да използвате подхранващ крем, който да подкрепи кожата и помогне по-бързото й възстановяване.

Препоръчваме ви да използвате по-лек грим докато състоянието на кожата ви се оправи, за да може да диша тя спокойно. Със същата значимост е и почистването, подхранването и защитата на кожата от слънцето – използвайте факторни кремове, за да помогнете на кожата със защитата от UV лъчи и жарко лятно слънце.

Вижте повече за грима в нашата статия „Опушен грим за начинаещи

Бледа/светла кожа

При по-светла кожа, като скандинавската, например, можете да си позволите ползването на по-акцентиращи гримове и тонове. Реално, избора ви тук може да бъде определен от дълбочината скулите и очите, формата на устните и техният естествен цвят.

Ако сте предразположени към употребата на топли цветове покрай устните, и имате съвсем лека, но акцентираща структура на лицето, можете спокойно да използвате по-дълбоки тонове.

Средиземноморска кожа

Не малко жени по нашите географски ширини споделят генетика със средиземноморски корени, което ги дарява с наситена, маслинена кожа, която може добре да поеме всякакви цветове. При по-тъмен цвят на кожата, с естествен тен, можете да се възползвате от това предразположение и да използвате както по-тъмни така и по-светли цветове.

Акцента на конкретни части от лицето като скулите и устните тук е доста важно, за да зададете на лицето си желания облик.

Ако все пак искате да разберете повече, да задълбочите вашите познания в областта на гримирането, или да получите добри съвети за вашата конкретна кожа, можете винаги да се свържете с  нас на FioreMakeUp.com.

Освен теоретични знания, ще получите и много практични съвети, които ще можете да приложите по време на подготовката. В неформална обстановка, под напътствията на Диана Борисова ще станете уверени и спокойни в действията си.