eyes, makeup, make up

7 стъпки при гримиране на очи

Грима може да бъде също толкова капризен колкото е и човекът, който го носи. За да се улесни не само нанасянето, но и запазването на грима върху вас или ваши клиенти, ви предоставяме 7 лесни за следване стъпки, които да направят работата ви по-лесна и трайна.

Важността на последователните стъпки при гримиране

Може би един от основоположните принципи в козметиката и гримирането е това, че се работи със слоеве. За това тук ще опишем 7 различни стъпки, които съответстват на 7 различни слоя, тяхната роля и защо са точно в тази последователност.

1. Използване на основа

При използването на основа, е важно преди това кожата да бъде почистена, напълно допустимо е и да се ползва почистваща или хидратираща маска. Те ще дадат добро начало и ще позволят на основата да запази кожата

2. Коректор

Ролята на коректора, както можете да разберете от името, е да покрие белези, петна и други нежелани следствия от стресов живот, генетична предразположеност или други подобни фактори. Добре е коректора да бъде съчетан с основата и да бъде разнесен добре, за да се избегне нехомогенното натрупването.

3. Фон-дьо-тен

Какъв фон-дьо-тен използвате зависи от тона на кожата ви, важното е да изберете такъв, които е възможно най-близко до цвета на кожата в останалата част на лицето. Той също така служи и като добра подкрепа за основата, тъй като може да придаде много повече стабилност на цветовете и грима.

4. Фиксираща пудра

Фиксиращата пудра има ролята на това да запази до тук наслоените продукти, предотвратявайки разтичане, особено полезна е пудрата през лятото. Всяка майка и атлет знаят, че продуктите във формата на пудра са доста добри в това да попиват или предотвратяват появата на влага.

5. Нанасяне на сенки

След пудрата можете спокойно да положите желаните цветове и сенки, които ще се захванат много по-добре за абразивната основа на фиксиращата пудра. Чрез сенките ще зададете желания ефект – съобразете ги с повода, сезона или тона на вашето лице.

6. Спирала

Спиралата е класическо и лесно ползване решение за увеличаване обема на миглите. Тя оцветява, повдига и прави миглите да изглеждат много по-пълни и прелестни отколкото, когато те са без спирала – марката е по-ваш избор – добре е четчицата да се почиства често.

7. Фиксиращ спрей

Подобни спрейове има в различни диапазони и разфасовки, но основната им идея е да запечатат грима и да го направят много по-устойчив на влага, пот и други атмосферни условия. Нужно е леко пръсване по цялото лице или местата, където смятате, че имате нужда от защита.

За по задълбочен прочит на темата, възможност да взимате сами решения и да импровизирате така както креативността ви иска, възползвайте се от курсовете за професионално гримиране на FioreMakeUp.com.

Нашите ученици получават знания не само на теоретично ниво, но и с много практически занятия. Винаги сме насреща ако имате нужда от съвет или съдействие за конкретна процедура.