Опушен грим за начинаещи

Лесни стъпки за всички начинаещи в грима, които искат да постигнат ефекта опушен грим.

Много дами харесват и предпочитат опушения грим при избора си на вечерен грим. Тази актуална техника придава магнетизъм и дълбочина на погледа.

грим
гримиран модел

Професионалните гримьори смело съчетават различни цветове, като експериментират с тях. Част от цветовете, с които може да направим красив опушен грим:

  • патладжан;
  • кафяво;
  • графит.

Не е нужно да сте професионалист в областта на грима, за да създадете този грим.

От голямо значение е големината и формата на очите. При опушеният грим се нанасят основно тъмни нюанси и това може да намали оптически малките и тесни очи. Затова за такъв тип очи се препоръчват светли сатенени сенки, които да подчертаят линията. 

 За да се справите с тази задача трябва да имате:

  • необходимия сет сенки;
  • три различни по големина на апликатора четки от естествен мек косъм;
  • черен молив;
  • черна спирала. 
палитра гримове

Четките от естествен косъм се използват за да можете лесно и прецизно да блиндирате нюансите, а спиралата добавя драматичен ефект към грима.

Първа стъпка при създаване на опушен грим – базата за сенки

Тя се нанася върху целия подвижен клепач до веждите. Може да я нанесете с апликатора или пръсти, като се стремите да е равномерна. Това е важно за следващите етапи от процеса:

  • Меко и равномерно нанасяна на сенките;
  • Нежно преливане на нюансите;
  • Дълготрайност на грима.
сенки

Втора стъпка – нанасяне на сенките

Започваме с най-светлия цвят, обикновено той е в светло бежовата гама. Нанася се върху целия клепач до веждите, с мека широка четка, като се стремим да го нанесем равномерно.

След това се включва вторият по интензивност цвят в зоната над миглите, върху външния клепач, с помощта на по-тънка четка, се стремим да блиндираме цвета с въртеливи и плавни движения, поставяме и на долния клепач по цялата му линия.

Завършваме с третия най-тъмен цвят, който се нанася в края на клепача с мека, леко скосена четка, нанася се така че да се смеси плавно с останалите цветове и да се постигне опушен ефект.

Задължително се поставя черен молив във водната линия на окото за дълбочина.

Трета стъпка – добавяне на спирала

Спиралата добавя драматичен ефект към цялостната визия. Един – два пласта спирала са достатъчни за изразителен поглед, с наситен цвят. Поставянето на голямо количество туш води до сплъстяване на миглите.

Внимавайте с цвета на червилото. Тъй като опушеният грим поставя акцент в горната част на лицето, червилото в този случай е добре да е в натурална светла гама, за да се акцентира върху грима на очите.

Ако искате да добиете увереност при самостоятелно гримиране можете да видите нашите курсове за грим. Знаем че първите стъпки във всяка област за нещо трудно и хората имат нужда от подкрепа за да се справят. Именно затова нащите обучения са с малки групи, което ни позволява да имаме време и индивидуално отношение към всеки ученик.