Как да се гримираме зимата?

lipstick, lipgloss, lip gloss

Как да се гримираме сами през зимата е въпрос, който си задават много дами, част от които обаче изцяло пренебрегват козметичните продукти, опасявайки се от разтичане на грима от студения вятър и мокрия сняг навън. През този сезон кожата лесно се изсушава, затова е много важно да нанасяме различни хидратиращи компоненти, които ще я омекотят и защитят от агресивните атмосферни влияния, както и ще запазят влагата в нея. От съществено значение е да използвате леки хидратиращи кремове с мазни формули, съдържащи и допълнителна защита от зимното слънце, растителни масла, както и комплекс от витамини, важни за еластичността на кожата. 

Има няколко хитрини, които ще запазят комфорта на кожата ви през зимата и гримът ще остане дълготраен:

 1. Хидратираща лека основа, тя омекотява кожата и по този начин фондьотенът се нанася много по-равномерно, задължително се нанася и върху шия и диколте. Може да се нанесе с четка за база или дори с пръсти, като започнем от челото към брадичката по посока на естествените косъмчета на лицето.

2. Фондьотен с лека тексура е подходящ за сухата кожа през зимата. Той се нанася бързо и лесно. За мазна кожа може да включим дълготраен матиращ фондьотен, обогатен с разтителни масла, допринасящи за лекото му нанасяне. Основно правило е да се придържате към естествения цвят на лицето, когато избирате своя фондьотен. 

makeup brush, make up, brush

3. Коректори с леко, но достатъчно добро покритие, нанасят се прецизно върху Т – зоната на лицето, за допълнително озаряване на определени участъци. Цветът на коректора трябва да е един или два цвята по-светъл от цвета на фондьотена, поставя се най- често под очите, за туширане на тъмни кръгове, както и в центъра на челото и брадичката, за да ги подчертае, нанася се много лесно с помощта на малка четка, като по този начин ще контролирате количеството му, а и разнасянето е много по фино.   

4. Блясъкът е много подходящ за зимата, нанесен под формата на илюминатор или сух хайлайтър в студени перлени нюанси, това ще осигури завършена сияйна визия. Не трябва да се прекалява с него особено през деня, може да се подсили във вечерния грим. 

5. Ружът през зимата е добре да е подбран в нежни розови нюанси за светлите кожи, както и светъл корал подходящ за матовите кожи. По този начин ще подчертаете фино и естествено скулите. Нанасят се няколко щрихи в горната част, така се придава нежна руменина. 

курс по бюти грим 2

6. Крем-ружът също е много подходящ, овлажнява кожата, придава естествен завършек, може да се нанесе и с пръсти. Едни от най-популярните марки за грим залагат и на руж с брокат и частици, те подчертават и придават допълнително сияние. Тенденциите при грима за зима 2020 са нежни пастелни цветове, съчетани с допълнителен брокат в сребристи и метални нюанси. Смелите и екстравагантни дами може да заложат на цветове като слънчево жълто, маслинов корал, както и ярки неонови цветове. 

7. Сухите мат червила в натурални цветове ще се запазят като тренд, но ще присъства и яркото класическо червено червило. Често устните са сухи и напукани от студа и вятъра, затова е особено важно да нанасяме балсам за устни или растителни етерични масла за устни, които ще ги омекотят и предотвратят лющенето им. Така червилото ще е нанесено красиво и равномерно. 

8. През студените месеци е добре да се използват водоустойчиви продукти като спирали, моливи за очи и очни линии, така ще избегнем неприятното разтичане от вятъра. Естествено придружени от подходящата козметика за тяхното отстраняване. 

9. За фиксация на грима се препоръчва лека транспарантна пудра, която може да нанесете през малки интервали от време, без да се натрупва върху лицето.

Ако искате да научите повече и да добиете увереност при самостоятелно гримиране можете да видите нашите курсове за грим.