жена премахва грима си с тампонче

Как да премахнете лесно грима си

Въпреки че се счита за едно от най-лесните неща в света на гримирането, свалянето на грим може да се окаже не чак толкова лесна задача за някои. Важно е да се знае, че, ако се искат резултати в посока успешно премахване на грим, то вие, драги дами, трябва да имате знания и умения. Такива можете да придобиете на всяко от обученията, които предлагаме във Fiore Make Up.

Хубаво е, също така, да прочетете и този информативен текст, който се отнася за това как лесно да премахнете грима си, без това по никакъв начин да навреди на кожата на вашето лице.

Ще бъдат засегнати най-често допусканите грешки при премахване на грим, а и да не забравим – ще ви дадем няколко варианта (тактики), с които лесно да постигнете всичко, което искате в процеса на премахване. Готови ли сте – да започваме!

Лесно ли се премахва дори и водоустойчив грим

Един от най-лесните и известни начини за премахване на грима от вашето лице, дори и той да е водоустойчив по химичен състав, е да се нанесе обилно количество от продукта, на който разчитате да ви помага в премахването. Най-лесно това става чрез памучни тампони, което е и основното средство, познато на повечето дами.

Когато става дума за областта на очите или около тях, най-лесно се получава посредством потупвания, а не чрез търкане. По този начин, вие ще успеете да бъдете по-щадящи, а да не говорим и за качеството на премахване – посредством потупвания, продуктът за премахване влиза в дълбочина, което позволява по-адекватна работа.

Така ще успеете да предпазите лицето си от появата на преждевременни бръчки, от които много дами се страхуват. Задължително е да не допускате грешката да измивате веднага продукта за премахване, защото на него му е необходимо време за престояване и действие.

Какво е тонер и трябва ли ви и на вас

Премахва ли тонерът всички онези масла, гримове и мръсотии от лицето ви? Много жени смятат, че този вид продукти са перфектните помощници за премахване на грима – вярно ли е, или това е една от най-големите заблуди в света на грима?

Основният недостатък на тонерът се състои в това, че той освен да помогне, ще изсуши кожата. За някои жени с по-мазна кожа това едва ли ще е проблем, но нека не забравяме, че ако лицето е лишено от собствено производство на масла, това може да бъде огромен проблем за здравето на вашата кожа.

Така че, драги дами, ако можете да прескочите тонера, бъдете добри към себе си и своето лице и наистина го направете.

Можете ли да премахнете грим с мокра кърпичка

Защо изобщо ви минава през ума? Не бива да експериментирате с кожата на лицето си – най-видимата част от тялото ви.

Мокрите кърпички са нежни към кожата (има и такива формули, които са за бебешка кожа). Това, обаче далеч не означава, че тези кърпички могат да бъдат в добри отношения и с кожата на вашето лице.

Не се предоверявайте на мокрите кърпички, а опитайте и други техники и похвати за премахване на грим! Очакваме ви на обученията организирани от Fiore Make Up , за да добиете увереност в областта на грима и решенията кое е най-удачното за вас средство за премахване на грима ви!