model-senki-fiore

10 съвета за правилен макияж

Всяка дама желае да гримът и да бъде безупречен, независимо дали става въпрос за ежедневието или официална вечеря. Всъщност можете да постигнете това и то много лесно, просто като следвате няколко съвета за правилен макияж, достоен за корица на модно списание, които можете да приложите с нашите курсове за грим.

  1. Не пропускайте основата

Зад всеки перфектен грим стои подходяща основа, за това не я пропускайте. Тя ще ви помогне в постигането на равномерно и гладко нанасяне на макияжа.

  1. Винаги подбирайте правилния коректор

Целта при гримиране е да прикрием несъвършенствата, без да си личи. За това избирайте правилния коректор в подходящите тонове, според кожата си. Ако изберете правилния, може и да не ви се наложи да използвате фон дьо тен.

  1. Отлично дефинираните очи са ключът към перфектната визия

За да бъдете винаги безупречно гримирани, не пропускате очите. Необходими са ви миглоизвивачка, спирала, сенки и очна линия. Това е всичко от което се нуждаете за да акцентирате върху очите си.

  1. Понякога е добре да пропуснете втория слой спирала

Ако искате очите ви да са с разкошен акцент, но без да изглеждат претруфено, то използвайте каял вместо очна линия. Добавете малко във външните ъгли на очите и го размажете леко с пръст. Така можете да използвате само един слой спирала и очите ви да изглеждат отлично изразени.

  1. Умело подбирайте своята спирала

Професионалните гримьори съветват винаги да използвате правилната спирала. Така, че ако имате редки мигли, използвайте спирала за обем, вместо за удължаване, ако имате къси мигли, използвайте за удължаване, а не за обем и т.н. Така миглите ви винаги ще изглеждат естествено.

  1. Придържайте се към естествения макияж

Естественият грим е натуралния грим. Колкото по-близко сте до реалния си цвят на лицето, толкова по-добре. За това заложете на светли тонове и натурални продукти. Например малко вазелин в основата за грим е способна да направи чудеса с визията ви.

  1. Не прекалявайте с червилото

Избягвайте прекалено тежкия грим, освен за официални поводи. Придържайте се към цветове, близки до естествения цвят на устните ви. Така завършека винаги ще бъде естествено красив и привлекателен.

  1. Използвайте кремообразен контур

Напоследък е популярно прекаленото контуриране на лицето, което всъщност не е необходимо да се прави толкова стриктно. Опитайте се да използвате умерено количество кремообразен контур и го смесете с основата за грим. Това е достатъчно за да дефинирате ключовите линии на лицето.

  1. Кажете „ДА“ на балсамите за устни

Да, червилото е страхотен продукт, но понякога единственото от което се нуждаете за безупречен завършек е лек балсам за устни, придаващ хидратиращ и бляскав вид на устните ви. Така ще придадете на лицето си лек и красив акцент, изключително близък до естествените нюанси.

  1. Не пестете средства за грижа

Най-добрият съвет за топ визия е да работите в синхрон с вашата кожа. Важно е да я хидратирате с правилните продукти и да живеете здравословно. Когато кожата е здрава, макияжът става все по-малко необходим.

Още интересни съвети за грим от професионалистите можете да прочетете тук.