kozmetika-fiore

10 съвета за грим от професионалистите

Щом стане въпрос за гримиране няма място за грешки. Дори и най-незначителните такива могат да развалят целия труд, който често отнема доста от ценното време в забързаното ежедневие на всяка жена. В тази статия ще ви дадем 10 съвета от професионални гримьори, които прилагаме в нашите курсове за грим и които ще ви помогнат да бъдете неотразими винаги.

  1. Започнете на чисто

Тайната на успешния грим е правилното нанасяне, а то се прави винаги на чиста, прясно ексфолирана и правилно овлажнена кожа на лицето. Това означава никакви паузи в гримирането за проверка на фейсбука сутрин. Почиствате, овлажнявате, нанасяте грима и чак тогава преминавате към задачите си за деня.

  1. Първо очите

Съветът на професионалистите – винаги започвайте с очите. По този начин ще получите свеж резултат, гладко и равномерно нанесен, без типичната бъркотия от пудра и очна линия.

  1. Правилно нанасяйте очния молив

За да го постигнете е необходимо да подпрете ръката си на стабилна основа, след което погледнете в огледалото, повдигнете брадичката си и очертайте горния клепач с плавни повтарящи движения напред-назад. Започнете първоначално от ъгълчето на окото си и преминете плавно към слъзния канал, като стеснявате линия с приближаването си към носа. Старайте се да се движите максимално до корените на миглите, за да запълните празнините.

Не дебелината, а плътната линия е това, което подчертава изкусно очите. Можете да засилите ефекта с очна линия.

  1. Използвайте миглоизвивачка

Съветът на професионалистите е да заложите на качествена извивачка за мигли, отколкото скъпа спирала. След процедурата можете да използвате стандартна спирала, която ще подчертае обема на миглите ви. По този начин едновременно ще си докарате перфектна външност и ще спестите пари.

  1. Акцентирайте върху очите си

Това можете да го постигнете с помощта на неутрални сенки за очи в естествени нюанси. Тъмните нюанси и опушеният вид омекотяват външността и умело прикриват извивките. Имайте предвид, че бледите сенки могат да подчертаят още повече уморените очи, така че внимавайте с избора.

  1. Отделете време за веждите

Веждите са акцентът в лицето. За това се постарайте да ги удължите и скъсите в горния край, ако е необходимо. Поддържайте ги естествени и добре оформени. Ако са къси и редки използвайте молив за вежди и увеличете обема им, следвайки посоката на растеж на косъма.

  1. Заложете на блясъка и яркостта, а не на многобройни слоеве

Целта на грима е да възвърне здравословната външност и блясъка в лицето. За това изберете по-топъл и златист нюанс за да прикриете бледата кожа и зачервяванията. След което нанесете „светещ“ фон дьо тен, който ще придаде на тена нотка блясък. Това е. Без повече наслагвания. Добре изглеждащата кожа е най-добрия грим в света.

  1. Вкарайте четките за грим в действие

С помощта на качествените четки за грим ще можете успешно и само с няколко движения да подчертаете най-изразителните линии в лицето си. Използвайте различните размери за отделните области.

  1. Прибавете ярък руж върху скулите

Този трик придава живот и енергия във външния вид, карайки кожата да изглежда естествено румена и привличаща отдалеч погледите. За страхотни резултати използвайте кремообразен, а не прахообразен руж.

  1. Смесете линията за устни с червило

Нека линията за устни да бъде в естествен тон. Леко очертайте границите, коригирайки асиметричността в устните, след което нанесете кремообразно червило. Нека цвета да бъде съобразен със стила ви, подчертаващ, но не твърде изпъкващ. Червеното и прасковено розовото са най-добрия избор за подчертаване на ослепително бяла усмивка.