kozmetika-za-grim-fiore

Гримиране за начинаещи

Изборът на подходящ грим според повода и самото му нанасяне са често доста затрудняващи за момичетата с опит, а какво остава за тези, които тепърва започват с гримирането?

В интернет има доста информация и туториали, но в тази статия ние ще започнем с най-важното, а именно изборът на правилния грим, с който всяка жена трябва да разполага под ръка. Той ще ви бъде необходим както в ежедневието, така и за специални поводи. Време е за шопинг на козметика!

Нашите предложения

Основа за грим за да издържи гримът ви по-дълго

Много жени пренебрегват първата стъпка, а именно основата за грим, мислейки си че е излишна, но това не е така. Изборът на качествена основа за грим има за цел да направи лицето ви гладко и безупречно, което пък е важно за последващото нанасяне на грим, който ще бъде устойчив през целия ден.

Спирала и очна линия за удължаване на миглите и подчертаване на очите

Гримирането започва винаги от очите и след това се преминава към останалата част на лицето. За това и нареждаме на второ място в нашия списък покупката на хубава спирала – заложете на качествени водоустойчиви модели, в зависимост от предпочитанията си. Очната линия трябва да бъде в подходящ нюанс, като най-честият избор е черна. Тя служи за подчертаване и добавяне на акцент към очите.

Фон дьо тен и крем коректор за изравняване

Всяка дама трябва да разполага под ръка с качествен фон дьо тен. Той може да бъде течен или прахообразен, като всъщност няма значение и зависи изцяло от вашите предпочитания. С нанасянето на фон дьо тен изравнявате тена и прикривате несъвършенствата по лицето. Можете да го използвате самостоятелно или в комбинация с подходящ крем коректор за прикриване на сенките под очите.

Гланц за устни и червило за подчертаване на устните

Всеки добър комплект за грим съдържа поне няколко нюанса червила. Задължително трябва да имате неутрален, както и червен. Добре е да започнете с лек гланц за устни, върху който да нанесете впоследствие основния цвят червило. Така то ще се нанесе по-лесно и ще издържи по-дълго.

Четки и гъбички – необходимите инструменти в гримирането

Няма как да нанесете правилно грима си, ако не разполагате с правилните четки и гъба. Подберете заоблена, плоска и прецизна четка в първоначалния си комплект. Със сигурност ще ви потрябват.

Пудра, руж и хайлайтър за добавяне на малко цвят в бузите

Фон дьо тена ще ви направи леко бледи и порцеланови. Необходимо е да подчертаете цвета в лицето с руж или пудра в топъл нюанс. Хайлайтърът служи за внасяне на естествен блясък и бронзат в грима.

Молив за вежди за подчертаване на най-важната характеристика в лицето

Веждите ви трябва да бъдат перфектно оформени и пълни. Ако са естествено гъсти не ви е необходим молив за допълнително попълване, а само леко подстригване. Ако пък не, задължително се снабдете с молив за вежди. Заложете на кремообразен за по-лесно нанасяне.

Продукти за почистване на грим и подхранване на лицето

Накрая завършваме с най-важното – грижата за вашето лице. Изберете качествено тоалетно мляко за премахване остатъците от грим, което едновременно с това подхранва и хидратира кожата на лицето. Може да използвате и удобни кърпички за грим, с които почистването става лесно и изключително бързо.

Съвет към начинаещите: Винаги почиствайте грима си и позволявайте на кожата ви да диша. Така ще избегнете появата на доста неприятни естетични проблеми по лицето.