izpolzvana-kozmetika-fioremakeup

Стъпка по стъпка в света на гримовете

Гримът е начин всяка дама да се чувства уверена, да подчертае предимствата си и да прикрие недостатъците. Ето защо, независимо от възрастта, всяка жена се чувства привлечена от различни видове декоративна козметика и прекарва доста от времето си в козметичните магазини.

Ако тепърва започвате да изпитвате интерес към грима и досега не сте го правили, в настоящата статия ще ви запознаем с различните групи козметика (за които можете да научите повече в нашите курсове по грим) и ще ви дадем кратки съвети за употребата им. Готови ли сте да започваме?

Фон дьо тен, BB крем или CC крем?

За да прикриете различни несъвършенства по кожата, ви е необходим продукт, който да изравни тена и визуално да заличи пъпки, бръчки и фини линии. Нашият съвет е да избягвате фон дьо тена, освен ако не става въпрос за специално събитие или сценичен грим, които изискват пълно покритие. Вместо това, можете да заложите на BB крем или CC крем, в чиито състави се залага на по-натурални съставки, често и масла, които хидратират и подхранват кожата, освен, че я правят по-красива.

Кога да използваме коректор и контуриращи продукти?

Ако за основа на лицето сте избрали покривен фон дьо тен, със сигурност, се нуждаете и от коректор и контур, за да възвърнете естествените светлосенки и жизненост на лицето. При всички други случаи, това е въпрос на избор и винаги може да поставите само малко руж на върха на скулите.

Какви продукти да използвам за очите?

Що се отнася до погледа, можете да го промените много само с правилния грим. Нашият съвет е да експериментирате и да видите какво отива най-много на вашата форма и цвят очи. За начинаещи препоръчваме очна линия тип мус и кремообразни сенки, които се нанасят сравнително лесно. Имайте предвид, че ще са ви нужни упражнения, докато свикнете да ги нанасяте безупречно.

Затова, развихрете въображението си и започнете експериментите. Не забравяйте и спиралата, която ще придаде завършеност на грима. Не на последно място, ако искате да подчертаете веждите, а нямате опит, изберете молив. С негова помощ можете лесно да имитирате косъмчета и да създадете натурален резултат.

Какво червило да избера?

На пазара се предлагат различни варианти, които имат и предимства и недостатъци. Изберете червило, което максимално уравновесява издръжливост и грижа. Заложете на течно червило, като проверите внимателно състава, и задължително хидратирайте устните преди поставянето му и след премахването му.

Още няколко съвета

Почиствайте лицето

Премахвайте грима си всяка вечер преди лягане. Ако преспите с грима, има опасност порите ви да се запушат, и да предизвикате различни проблеми и несъвършенства. Грижете се за кожата си навреме, за да остане здрава и млада.

Не следвайте модата сляпо

Имайте предвид, че не всички модни тенденции ще паснат на вашето лице, вашите черти и тон кожа. Създайте грим, който подчертава вашите предимства и с който вие се чувствате добре.

Използвайте качествена козметика

Забравете гримовете от магазина за левче или от китайските сайтове. Пазарувайте от доказани магазини и дрогерии и винаги проверявайте състава за вредни компоненти. Също така, винаги проверявайте и спазвайте срока на годност на вашата козметика.

Поддържайте четките си

Почиствайте четките и апликаторите след всяко гримиране, за да избегнете поява на бактерии и микроби в тях.

Надяваме се да сме ви насочили към вашите първи стъпки в грима и да сте започнали да създавате впечатляващи визии.