woman, blonde, look-1919143.jpg

10 грим трикa за сини очи

Сините очи са сред най-красивите и често събират погледите дори на непознати. Ако сте горда притежателка на сини очи, вероятно се чудите има ли нещо по-особено при гримирането им и как да подчертаете красотата им. Е, в тази статия ви разкриваме страхотни трикове от нашите курсове за грим, за постигане на красив и изразителен син поглед.

Избягвайте силен, черен грим

Ако обичате да подчертавате очите с молив или очна линия, постарайте се да го направите с тънки и изящни линии. Избягвайте настояването на черен цвят, тъй като той ще помрачи погледа. За сини очи успешно може да използвате опушен грим, но опушете с помощта на кафяви нюанси, вместо на черни.

Използвайте топли цветове

Тъй като синият цвят спада към студените цветове, той малко или много изостря чертите. Затова, е необходимо да създадем контраст с малко по-топли тонове като кафяво, оранжево, бежово или дори лилаво. Тези нюанси ще придадат мекота и ще направят очите ви още по-красиви.

Кремообразни сенки

Кремообразните сенки стоят много по-нежно на клепача, отколкото прахообразните. Освен че изглеждат по-добре, те и се нанасят и преливат по-лесно.

Спирала

Използвайте спирала, която удължава миглите и им придава обем. Можете да заложите на класическа черна спирала, но и да експериментирате дори с кафява или синя.

Не избягвайте синия свят

Всъщност, ако се подбере правилни нюанс, сините сенки, молив или спирала са отлична идея. Те ще допълнят синьото на очите ви и ще ви помогнат да изглеждате още по-добре.

Подходящ грим на лицето

Ако сте със сини очи, вероятността да имате светла кожа е много голяма. Ако това е вашият случай, изберете фон дьо тен и коректор в подходящ нюанс. За да го направите, не избирайте нюанса онлайн или под изкуствената светлина на магазина. Излезте на дневна светлина и изберете най-подходящия за вас цвят.

Веждите

В случай, че целта ви е погледът ви да изпъкне, не подчертавайте прекалено веждите. Плътните и тъмни вежди ще привлекат погледите към себе си, оставяйки очите на заден план. Подчертайте ги леко, с фини линии, имитиращи естествения косъм.

Червилото

Може и да ви се струва неестествено, но истината е, че на сини очи отиват почти всякакви нюанси червило. Правилният цвят зависи и от цвета на кожата и косата, но винаги може да заложите на класическото червено червило.

Блясък

Малко брокатени сенки или хайлайтър във вътрешната част на окото и под веждата ще придадат жизненост и свежест на погледа.

Експериментирайте

Не забравяйте, че вашите очи и лице са индивидуални, различни и уникални. Затова, както може някои от тези правила да не важат за вас, така и да откриете други техники, които ви пасват перфектно. Пробвайте различни варианти и се уверете сами кое работи във вашия случай, и кое не. И имайте предвид, че сините очи са доста по-чувствителни, затова трябва да внимавате много за състава на използваните продукти.

Сигурни сме, че вие сами знаете кои техники биха ви послужили, и кои не биха сработили достатъчно добре. Съветваме ви да изпробвате различни грим визии или да посетите нашите грим уроци, за да развивате техниката си.