fioremakeup-model-senki

7 съвета за красота, за да направите грима си да издържа повече

Направихте перфектния грим за ежедневието и за специален случай? А дали ще издържи през целия ден?

Всяка жена се ужасява от варианта гримът и да се разтече, изтрие или размаже. За щастие, има някои трикове, за които ще научите повече в нашите курсове за грим, и които ще ви помогнат да удължите дълготрайността на своя грим. Ето ги и тях

Качествена козметика

Първото и най-важно условие е да избирате само и единствено качествена козметика. Разбира се, не ви казваме скъпа. Има много дрогерийни марки, които държат на качеството и ви предлагат само най-доброто. В качествената козметика се залага на повече натурални съставки, които са и по-издръжливи.

Грижа за кожата

Нека говорим направо – има пряка връзка между състоянието на кожата ви и издръжливостта на грима. Ако кожата ви е мазна, то гримът ще се абсорбира от себума, а ако е суха, той буквално ще се излющва заедно с нея. Затова, полагайте подходяща грижа за кожата си и тя ще ви се отблагодари

Подходяща основа за грим

Основата за грим има точно тази фунция – да запазва издръжливостта на грима за по-дълго. Освен това, създава своеобразна бариера между козметиката и кожата, като не позволява запушване на порите и образуване на несъвършенства и проблеми.

Матираща пудра

Всяка марка за козметика предлага прозрачна матираща пудра, която запечатва грима ви и му позволява да остане перфектен през целия ден. Също така, матира лицето и не допуска изпотяване и лъщеше. Със същата цел са създадени и специални матиращи листчета, които са компактни и можете да ги носите навсякъде с вас.

Фиксиращ спрей

Друг вариант за запазване на грима ви са фиксиращите спрейове. Те могат да бъдат матиращи или да съдържат нежни блестящи частици, но функцията им е една и съща – да пазят визията ви съвършена. Можете да ги използвате колкото често е необходимо с течение на деня. В честия случай са в икономични опаковки с пулверизатор, които улесняват употребата.

Не пипайте лицето си

Често разваляме красивия си грим с пипане на лицето. Забравете за този неприятен навик и ще си спестите размазване и изтриване. Освен това, ще си спестите и замърсявания и поява на микроби и бактерии.

Избягвайте неблагоприятни външни фактори

Избягвайте намокряне, вятър, допир и други фактори, които могат да повлияят на грима. Да знаем, че в повечето случаи това е невъзможно, но нека ги ограничим доколкото можем.

Бонус съвет: Матови червила

Матовите червила са със специални формули, които им позволяват буквално да се закрепят на устните ви и да не мърдат оттам, докато не ги премахнете. Това ви позволява да се храните и да консумирате напитки, без да се притеснявате от изтрито червило, и дори да целунете любимия си, без да оставите нито следа. Имайте предвид, че тези червила често леко изсушават устните, затова е нужно да ги хидратирате преди и след употреба.

Надяваме се с нашите съвети да успеете за блестите през целия ден или през цялото време на специалното събитие, без да се притеснявате за визията си. Ако не сте сигурни кои от споменатите продукти да изберете, винаги можете да се консултирате със специалист в магазина или да проучите мненията онлайн.