Грим според формата на лицето

Докато се гримирате е важно да се чувствате комфортно и да се забавлявате с нанасянето, а не да го правите само по задължение и според строги правила. Въпреки това, необходимо е да знаете, особено ако сте начинаещи, че съществуват определени правила при гримиране, с които трябва да се съобразите. Най-важният от тях е формата на вашето лице.

Грим за овално лице

Ако имате овално лице, то вие сте истински щастливци, защото тази форма е и най-балансирана. За това е необходимо да се съсредоточите към съвсем стандартното нанасяне на грим. Опитайте да разнесете бронзант, в сатенен или матов нюанс от слепоочията към центъра на лицето.

Прибавете руж по скулите за завършек, а за да подчертаете лицето, разнесете хайлайтър върху най-силните страни на овалното лице – слепоочията, под веждите, носа, над устните и брадичката.

Грим за продълговато лице

Характерното за издължените лица е, че тяхната дължина е по-голяма от ширината. За това при нанасянето на грима, основната ви цел е да създадете повечко баланс. Можете да постигнете това с правилните гримове, които да намалят акцента върху височината, за сметка на костната структура.

Нанесете руж върху скулите и го прелейте настрани за да добавите ширина в лицето си. След което използвайте бронзант около линията на косата, в долната част на скулите, нагоре към слепоочията, брадичката, челюстта и завършете през носа. Избягвайте да подчертавате допълнително челото или брадичката си, за да избегнете прибавянето на още повече височина в лицето.

Грим за сърцевидно лице

Сърцевидните лица са лесни за балансиране само с помощта на правилния нюанс бронзант върху челото. Голяма част от хората с такава форма на лицата имат и изпъкнали добре очертани скули, което е страхотен плюс във визията.

Най-добрият начин да балансирате е като подчертаете носа, най-високите точки на бузите си, костта под веждите, линията на челюстта, над горната устна и брадичката. Нанесете бронзант или контур върху горната част на челото и плавно преливайте надолу към слепоочията и скулите си. Нанесете руж в близост до носа и го разтъркайте надолу за да избегнете появата на линии.

Грим за кръгло лице

Тук е важно да акцентирате върху носа, центъра на челото, скулите и брадичката. Използвайте бронзант или контур по целия външен периметър на лицето и под скулите, след което нанесете руж за да изразите повечко скулите. Този тип форма на лицето ще ви накара да изглеждате по-млади.

Грим за квадратно лице

При квадратните лица е важно да омекотите външността си с помощта на няколко трика. Започнете с нанасянето на контур в областта на слепоочията и челюстта, след което използвайте руж върху бузите и малко бронзант във вдлъбнатите пространства на скулите. Завършете визията с хайлайтър във формата на буква „С“ около най-високите точки на лицето, като бузите и слепоочията.

Още интересни съвети за грим ще прочетете в в нашия блог, където можете също така да се запишете и на курсове за грим, от които ще научите полезни и професионални съвети и умения.