очна линия три

Красив грим с очна линия и спирала

Много често погрешно си мислим, че красивия и стилния грим изисква много усилия, време и продукти. Не, всъщност можете да изглеждате страхотно с помощта само на 2 продукта – очна линия и спирала. Предстои да ви кажем как можете да го постигнете.

Още полезни съвети за грим и красота ще научите и с нащите индивидуални курсове за грим.

Красив грим само с очна линия и спирала – Как да го постигнем?

С помощта само на два базови в гримирането продукта, можете да постигнете неустоима ежедневна визия само за 5 минути.

Извийте миглите си с помощта на извивачка

За целта ви е необходима добра миглоизвивачка. Позиционирайте я в близост до корените на горните мигли и я стиснете за около 5 секунди. След това преместете леко нагоре и отново притиснете за 5 секунди. Леката извивка в средата на миглите ви ще ги направи да изглеждат по-дълги и същевременно с това ще открият очите ви.

Нанесете очна линия в горната част на очите

Издърпайте леко долния клепач на окото си и нанесете течна или суха очна линия в зависимост от предпочитанията. Внимателно повдигнете клепача си за да осигурите достъп между миглите и окото. Очната линия ще направи миглите ви по-плътни, което ще накара очите ви да изпъкнат. Повторете и с другото си око.

Нанесете допълнителна очна линия в долната част на очите, ако искате да увеличите размера им

Нанесете очна линия в светъл нюанс в долната част на клепача си, като се старайте максимално да покриете плътно до корените на миглите. Този трик оптически ще направи очите ви да изглеждат по-големи, широки и изразително. Пропуснете го, ако очите ви са естествено големи.

Завършете с нанасянето на черна спирала

Започнете от основата на горните мигли и разнесете равномерно с четката напред и назад, движейки се от корените към върха. Покрийте най-малките и труднодостъпни косъмчета с върха на четката. Нанесете два слоя спирала, както на горните, така и на долните мигли. Ако по четката се натрупа твърде много спирала, избършете я с кърпичка и я прокарайте зигзагообразно по миглите си от корените към върха за да отстраните наслагвания или бучки от продукта.

Ефект котешко око за перфектна вечерна визия

Разчупете ежедневния грим, с помощта само на течна очна линия. Очертайте я плътно от горния клепач и леко я издърпайте в страни като продължение на окото. Нека върхът на линията да сочи нагоре за по-впечатляваща визия. Ако имате под ръка, прибавете сенки в син, тюркоазен или лилав нюанс за да добавите малко повечко драматичност към външността си.

Този грим изглежда превъзходно, както на тъмни, така и на светли очи.