Съвети за оформяне на устни

Понякога оформянето на устните може да се превърне в предизвикателна задача, дори и да сте открили идеалното дълготрайно червило или гланц в любимия нюанс. Често едната страна на устните изпъква повече от другата, правейки ги да изглеждат неравни и разваляйки естествената им форма.

Ред е да сложим край на грешките! В тази статия ще ви научим как винаги да оформяте устните си като професионалист, за това продължавайте да четете смело надолу.

Не пропускайте предварителната подготовка

Поставянето на червило преди да сте подготвили правилно устните ви е сигурен начин те да изглеждат неравни и на петна. За това първо ексфолирайте внимателно кожата си, отстранявайки сухите люспи, след което нанесете овлажняващ балсам за устни. Това е и тайната червилото ви, освен да стои перфектно, но и да издържи през целия ден.

Коригирайте естествения цвят на устните при нужда

Ако имате натурално тъмни устни, това може да накара цветовете на червилата да проникват по-трудно. За да избегнете това просто използвайте по-светъл нюанс червило, с който да заглушите по-тъмните тонове на кожата си. След което вече можете да нанесете желания от вас цвят върху устните си, който ще се открои много по-добре.

Моливът за устни – Тайното оръжие за перфектно оформяне

Всички сме завиждали малко или много на перфектно очертаните устни на модели и актриси. Оказва се, че тайната на отлично оформените устни се крие в тяхното предварително очертаване. За целта експертите съветват да използвате молив за устни преди нанасянето на самото червило. С него очертайте контура на устните си, без да пропускате място. По желание можете да повторите оформянето с молива след нанасянето на червило, като това ще направи резултата дори още по-прецизен и дълготраен.

В случай, че целта ви е да постигнете по-приглушена визия или просто не разполагате с достатъчно време, можете да приложите и следния трик: Разнесете предварително цвета на червилото с помощта на пръста си около устните и коригирайте линиите с четка и коректор.

Следвайте естествената форма на устните си

Така оформянето им ще ви бъде доста по-лесно. Ако устните ви са тънки, изберете молив за устни в нюанс, доближаващ се до естествения ви и ги очертайте. Вместо да следвате естествената линия на устните си обаче може да повдигнете контура малко по-високо и да очертаете наново горната част, точно до лъка на Купидон. Избягвайте на всяка цена разширяването на устните в краищата, тъй като това ще развали визията ви. Завършете с цвят червило, който е по-тъмен или подобен на естествения ви, съветват гримьорите.

За оформянето на по-плътни устни е необходим по-тъмен нюанс молив и плътен цвят червило. Линията на молива трябва да следва изцяло естествения контур на устните ви, като можете да заложите на по-тъмен нюанс за да направите устните ви да изглеждат оптическо по-малки или пък да ги използвате като акцент с червило в по-светъл цвят.

Винаги нанасяйте червилото от средата на устните си към краищата

Тази техника е необходима за да контролирате по-добре нанасянето и ще ви помогне да запазите по-добре очертаната форма на устните си. Трик е да се усмихнете леко докато нанасяте за да сте сигурни, че червилото е покрило точните места. За по-лесно очертаване на лъка на Купидон, просто предварително начертайте Х с молива за устни, след което просто следвайте контура.