Молив за очи и приложението му за направата на опушен грим

Една от най-любимите визии на стотици дами е опушеният грим. Този начин на подчертаване и акцентиране на очите е популярен още от преди векове и въпреки че се е видоизменил през годините, той си остава все така популярен и масово използван.

Най-популярният метод за постигане на опушен грим е с помощта на очна линия и подходящ нюанс сенки. Но знаете ли, че можете да постигнете зашеметяващ ефект опушени очи дори и само с молив за очи? Точно това е и темата на днешната статия, в която ще ви помогнем с няколко лесни стъпки как с помощта на молив за очи да постигнете страхотен опушен грим. Да започваме!

Стартирайте първо с подготовката

Преди да преминем към постигането на опушен грим трябва да подготвим зоната около очите. По този начин ще избегнете размазване на грима и той ще трае по-дълго. За целта използвайте коректор или основа за грим. С нейна помощ ще изгладите кожата около очите и ще създадете добра основа за захващане на грима.

Да преминем към съществената част

С помощта на тъмен молив за очи очертайте горната и долната (по желание) част на миглите. Не се притеснявайте, ако не ви се получи перфектна линия, тъй като впоследствие ще я размажете. Трикът е да не влагате прекалено много натиск и да използвате мек молив, който ще създаде по-плътна линия.

Нанесеният молив за очи размажете с пръсти или използвайте четка за грим така, че да продължи малко повече от средата на горния клепач. Повторно очертайте околоочния контур с молива за да постигнете ефекта на отворените очи. Това оптически ще ги направи да изглеждат и по-големи, както и ще ги накара да акцентират във визията.

Молив за очи vs Очна линия – Кое е по-добро за постигането на ефект опушени очи?

Краткият отговор на този въпрос е и двете, но всичко зависи от ефекта, който желаете да постигнете. За по-ясно изразени резултати и класически ефект опушени очи експертите по грим винаги използват молив за очи, тъй като с него постигането на този грим е в пъти по-лесно.

Очната линия, особено течната такава се препоръчва за постигането на по-семпла версия на ефект опушени очи, тъй като тук дебелината на самата линия зависи изцяло от вашите предпочитания – можете да я направите и по-тънка, с цел само за семпло подчертаване.

За да постигнете пълния ефект на опушените очи, професионалните гримьори съветват да включите в употреба и поне 3 преливащи се слоя сенки. Това ще накара очите ви още повече да акцентират във визията. Завършете с качествена спирала с удължаващ ефект и сте готови за вечерта. Бързо, лесно и само с подръчни средства!