Основни правила за грим

В днешния свят на модата, гримът се е превърнал в тенденция. Все по-голяма част от жените приемат грима като изкуство, посещават курсове за да усъвършенстват своите умения и залагат на качествени продукти за грим. Безспорно модният стайлинг е някак постен без грим.

За това, ако сте от дамите, които обожават да се гримират или пък тепърва навлизате в света на това изкуство, то е важно да се запознаете с основните правила в грима. Следвайте ги, защото те ще ви помогнат в постигането на неотразима визия, без значение от повода.

Придържайте се към семплото

Ако обичате грима и сте човек, който се гримира ежедневно, тогава трябва да се опитате да поддържате визията си семпла и в граници. Модните тенденции напоследък са свързани с постигането на свежа и елегантна визия. Постарайте се да постигнете точно това, без да прекалявате с употребата на продукти. По този начин няма да изглеждате странно, а и кожата ви определено ще бъде по-благодарна.

Използвайте точната основа за грим

Изборът на правилния нюанс на основата е много важен, в противен случай може да развали цялостната визия. Фон дьо тените се предлагат в различни нюанси, за да паснат на различните тонове на кожата за това ще бъде необходимо да изберете този, който ви подхожда най-добре. Трикът да изберете правилния е като го нанесете на врата си, тъй като там кожата ви най-много се доближава до перфектната.

Винаги подготвяйте кожата си

Трябва да знаете, че кожата на лицето е неравна и директното нанасяне на грим освен, че може да бъде нетрайно, но и да предизвика дразнение. За това винаги овлажнявайте кожата си с правилните продукти преди да преминете към нанасянето на основа.

Първо очите!

Очният грим сам по себе си включва доста отделни елементи за постигането на перфектна визия, за това е и препоръчително да започнете първо от тях. Стартирайте с нанасянето на коректор за подготовка на околоочния контур, после сенки, след което преминете към молив или очна линия и завършете със нанасяне на спирала.

Започвайки първо от очите ще ви бъде по-лесно, тъй като ако нещо се обърка винаги можете да измиете лицето си и да започнете отначало.

Избягвайте да използвате ръцете си

Вместо пръсти използвайте четки за грим. Така ще избегнете появата на раздразнения и освен това резултатите ви ще бъдат доста по-перфектни и гладки. За това следващият път когато по навик посегнете да разнесете околоочния коректор с пръсти си спомнете за това правило и използвайте четка.

Смесвайте правилно продуктите

Правилното смесване е разковничето за перфектен грим. Нанасяме доста продукти на лицето си, за това е важно да усвоите и техниките за тяхното правилно комбиниране. Винаги започвайте първо от хидратиращия крем за подготовка на кожата, след което тонирайте, нанесете фон дьо тен и преминете последователно към останалите елементи.

Заложете на правилния нюанс червило

Досущ както избора на фон дьо тен е необходимо да откриете точния нюанс червило, което да подхожда не само на кожата ви, но и на тоалета. Ще откриете огромно разнообразие от червила – гланцови, матови или класически. Кой от тях ще изберете зависи изцяло от предпочитанията, настроението ви и повода. За ежедневна визия препоръчваме по-неутралните тонове, докато за официални събития подходящи са наситените матови червила.