грим

Опушен грим

Опушеният грим е изключително популярен стил, придаващ неподправима нотка драматичност в очите. И въпреки, че изглежда страхотно, той не е визия, която може да използвате всеки ден. Опушено гримираните очи са подходящи най-вече за специални поводи и вечерни събития. За да го постигнете са ви необходими основа за сенки, сенки за очи, очна линия и спирала.

Да постигнете опушен грим не е трудно, за това този стил е популярен и сред начинаещите. Необходимо е да знаете правилните стъпки в нанасянето му.

Първо започнете с избора на цветовете, като те най-често са в черно и тъмносиво. Избягвайте сините нюанси, защото прекомерното им наслагване може да придаде „насинен“ вид на очите, което е много далече от целта. Не комбинирайте опушения грим с тъмен нюанс червило, освен ако не желаете да постигнете готик визия.

Как да постигнем опушен грим в няколко лесни стъпки

Започнете с нанасянето на основа за сенки върху клепачите. Тя се използва за придаването на равномерност и гладка основа за останалите продукти и предотвратява тяхното размазване или неравномерно смесване.

След нанасянето на основата, преминете към очната линия. За постигането на ефект опушени очи, нанесете линията както в горната част на миглите, така и в долната. Ако имате големи очи започнете от най-вътрешния ъгъл и плавно преминете към външния, а ако очите ви са по-малки, то започнете с очертаването от средата на миглите до външния ъгъл. Този трик оптически ще уголеми или смали окото.

Съобразете го индивидуално според очите си. След нанасянето, разнесете очната линия с помощта на четка или памучен тампон. Линията не трябва да се вижда, а да прелива нагоре към клепача.

Време е да преминем към нанасянето на сенки. Изберете тъмен нюанс и го разнесете върху клепача и плавно нагоре към веждите. По правило, цветът на сенките трябва да бъде по-светъл от очната линия, като така ще постигнете плавно изсветляващ се ефект нагоре към клепача.

Важна роля играе преливането на нюансите. Нанесете по-светъл цвят точно под веждите си и го прелейте плавно с останалите. Не бива сенките ви да бъдат размазани, а само преливащи се.

Финалната стъпка е нанасянето на спиралата. Първо извийте миглите си с миглоизвивачка, след което нанесете два слоя тъмна спирала за да придадете по-драматичен вид на очите си. Запомнете, че при опушения грим акцентът е в очите. За това го комбинирайте с по-неутрален нюанс червило или гланц. Ако използвате тъмно червило, това ще направи визията ви пресилена и неестествена.

Курсове за грим

Искате ли да усъвършенствате гримьорските си умения? Запишете се на онлайн курсове за грим на страницата ни fioremakeup.com и научете кои са най-добрите похвати в постигането на естествено красив грим, подходящ както за всеки ден така и за официални поводи.