kozmetika-za-grim-fiore

Основни видове четки за грим

Всеки професионален гримьор разполага с умело подбрана колекция от четки за грим. Всички те са неразделна част от гримирането и са отговорни за равномерното и гладкото нанасяне на отделните продукти. Ако тепърва навлизате в света на гримовете, тази статия е за вас.

Предстои да ви дадем насоки с кои основни четки за грим задължително трябва да разполагате и защо. За да ви е по-удобно ще ги разделим според тяхното предназначение. Да започваме!

Четки за грим, необходими за лицето

Основно четките за грим в областта на лицето са 3. Разбира се, те могат да бъдат и много повече, всичко зависи колко продукта ще нанасяте. Като за начало да се ограничим само с основните:

  • Четка за фон дьо тен – Тя представлява плоска четка с обла форма. Задължителното условие е тя да бъде плътна и твърда, защото от това зависи гладкостта на нанесения фон дьо тен, както и равномерното нанасяне на основния грим, с който прикривате несъвършенствата по лицето си и изравнявате тена.
  • Четка за руж (скосена) – Използва се за нанасянето на руж по скулите, който най-често е на прах. Важно е да изберете скосена четка, защото така ще смесвате и преливате цветовете доста по-лесно, постигайки естествен вид.
  • Четка за коректор – Тя силно прилича на тази за фон дьо тена, с тази разлика че е по-мъничка. С нея лесно ще коригирате наличието на несъвършенства в основата на лицето и труднодостъпните участъци, като около очите например.

Четки за грим, които ще използвате около очите

Основно перфектният околоочен грим изисква наличието на 4-ри вида отделни четки. Ето и кои са те:

  • Твърда четка с обла форма – Използва се за създаване на така обичания ефект „опушени очи“, както и за равномерно разпределение на сенките на клепача.
  • Твърда плоска четка – Необходима ви е за нанасянето на основен цвят на клепача. Плоската и форма е важна, за да може само с леко потупване да разнесете равномерно сенките по целия клепач. От друга страна твърдостта и е необходима за да може сенките да се задържат безпроблемно по косъмчетата, което е от значение за наситеността на цвета.
  • Мека обла четка – Използвайте я за преливане на сенките и създаване на по-естествена визия на грима. Тя много прилича на твърдата четка с обла форма, но с тази разлика че е доста мекичка на допир с цел по-лесно разнасяне на грима.
  • Тънка контурна четка – Последният вид четка, с която трябва да разполагате е тази тип молив. Тя се използва за размазване на сенките под миглите и долния клепач, преливане на очна линия, подчертаване гънките на клепачите и т.н. Този вид четка се нарича още тип молив, точно поради малкия си връх, който ще ви позволи да очертавате точни и перфектни линии.

Това са общо 7-те основни четки за грим, с които задължително трябва да разполагате като начинаещ. Ако темата за гримовете ви е интересна и имате желание да научите още тънкости, запишете се на курсове за грим на страницата fioremakeup.com.