Грижа за устните – балсами и червила

Грижите ли се редовно за устните си? Кожата в тази област е особено чувствителна и тъй като там не се намират мастни жлези, тя е и значително по-предразположена към изсушаване и напукване. А знаете ли, че ключово значение в грижата за устните има и козметиката, която използвате и в частност вашите балсами и червила?

Все още много дами не могат да обяснят каква точно е разликата между балсама за устни, червилото и гланца. За това и в тази статия нашата задача е да ви кажем каква е основната разлика между продуктите, както и кой от тях е най-добър в грижата за устните.

Червило за устни

По магазините ще откриете огромно разнообразие от червила в различни цветове и предназначения. Основното им приложение е с цел придаване на цвят в устните и засилване на тяхната плътност и забележимост. Червилата се използват всеки ден от милиарди дами, като през годините са се превърнали в неразделна част от визията на жените.

Въпреки, че се отличават според качеството и марката си, червилата си остават козметичен продукт. Независимо дали изберете кремообразно или по-сухо и плътно червило, то ще има минимални овлажняващи свойства върху устните ви, за които ще ви се наложи да използвате допълнителни хидратиращи продукти за да ги поддържате винаги меки, гладки и перфектни.

Гланц за устни

За разлика от червилото, гланцът за устни е по-тежък, лепкав и бляскав. Особено популярен е сред младите жени и момичета, тъй като лесно придава сладникава и младежка визия. Дали предпочитате силен блясък или по-фин и незабележим такъв, зависи изцяло от вашите предпочитания. Хубавото е, че голяма част от гланцовете съдържат и подхранващи вещества, които са способни да направят устните ви доста по-меки и гледки. Това се дължи най-вече на включената в тях хиалуронова киселина. За това и те са подходящи за ежедневна употреба и съчетаване с грижата за устните.

Балсам за устни

Един от най-популярните продукти сред жени и мъже са балсамите за устни. Голяма част от тях са безцветни или с лек добавен оттенък в зависимост от предпочитанията. Всеки ден кожата и устните ни са изложени на атмосферните влияния – сух въздух, вятър, УВ слънчеви лъчи и т.н. За разлика от кожата ни обаче, устните ни рядко са защитени от всичко това, което може да предизвика тяхното изсушаване.

Можете да предотвратите всичко това с употребата на подходящ балсам за устни, който освен да ги защити от влиянието на околната среда, но и да възстанови естествената им влажност и здравина. Редовната употреба на балсам за устни може дори да предотврати и развитието на различни вирусни инфекции, включително херпес.

За това, дори и когато излизате без грим, експертите съветват да си носите винаги под ръка балсам за устни и да го нанасяте поне няколко пъти на ден. Той играе важна роля в грижата за вашите устни, като ги прави меки и нежни.