beach, surfer, surfboard-1838501.jpg

Грим в морски нюанси

Елегантен, впечатляващ и уникално подчертаващ очите – това е гримът в морски нюанси, с който можете да разнообразите визията си за новия топъл сезон. Сините нюанси ще ви помогнат да постигнете по-драматичен поглед, но тъй като те също са и цветовете на лятото и морето, визията няма как да стане прекалено претруфена, а дори напротив, ще изглежда доста свежо и модно.

Време е да подготвите необходимите ви четки, защото в тази кратка тема ще ви кажем как да постигнете безупречна визия с грим в морски нюанси.

Стъпка 1 – Стартирайте с най-светлия нюанс

Започваме с нанасянето на горния и най-светлия нюанс върху вътрешните ъгли на очите, както отгоре, така и отдолу. Разнесете го леко с помощта на четката нагоре към веждите си, за да постигнете бляскаво преливане над окото.

Стъпка 2 – Преминете към по-тъмните нюанси и ги прелейте

Нанесете два нюанса светло синьо с мъничко добавен блясък в него. Използвайте подходяща четка за грим, с която преливайте нюансите с леко завъртане върху вече нанесения по-светъл нюанс.

Стъпка 3 – Време е за нанасянето на морско синьото

Нанесете 4 или 5 ленти морско сини сенки, като целта е да ги наслоите в центъра на клепачите. Това ще придаде разкошния драматичен ефект, който ще впечатли всички.

Стъпка 4 – Нанесете и по-тъмния син нюанс в края на клепачите и гънките

С леко движение на четката разнесете най-тъмния син цвят в краищата на очите и го издърпайте върху външния ъгъл на долните мигли. Използвайте мека и пухкава четка, с която разнасянето ще се получи лесно и перфектно. Най-добър ефект се постига с пастелно синьо, смесено с по-тъмен нюанс, като така ще си създадете лек опушен ефект в краищата.

Стъпка 5 – Нанесете черни матови сенки за очи по външните ъгли на очите

Съвсем леко прибавете черен мат нюанс, с цел да откроите по-добре тъмно сините нюанси и да улесните преливането между отделните цветове. Нанасяйте го леко с потупване и внимавайте да не прикриете предишния слой.

Стъпка 6 – По избор можете да добавите очна линия

Ако желаете повече индивидуалност и драматичност в морско синия грим, включете и течна очна линия, с която очертайте линията на миглите си в горната част на окото.

Стъпка 7 – Завършете с любимата си спирала

Вече почти сме на финала. Остава само да извиете миглите си и да нанесете любимата си спирала. Допълнителното подчертаване на веждите остава по избор. Можете да добавите в тях малко блясък, с повечко матови нотки. Внимавайте само да не прекалите с блясъка, защото ще стане прекалено много акцент около очите, което не изглежда естетично.

Гримът в морски нюанси е лесен начин за модерна и свежа визия, която можете да постигнете сами. Ако ви е необходима малко помощ, можете да се възползвате от нашите курсове за грим, където ще откриете също интересни теми и съвети за грим, които определено ще ви бъдат от полза.