kozmetika-fioremakeup

Грим и маникюр за бала

В сезона на предстоящите абитуриентски балове ни е време да ви дадем няколко страхотни идеи за грим и маникюр, подходящи за специалния повод. Балът е незабравимо събитие за това е важно да бъдете красиви и неотразими.

Ще започнем с подходящ маникюр за бала

Привидно едва забележим акцент от визията, всъщност маникюрът играе ключова роля в цялостното излъчване и също толкова важен колкото и избора на подходящата рокля. Важно е той да бъде безупречен и в тон с цвета на роклята.

И защото събитието е специално, нашият съвет е да заложите на професионален маникюр в студио, особено ако сте се спрели на уникални и интересни декорации. Професионален маникюрист с лекота и само за час ще успее да ви направи страхотни нокти, които определено ще си заслужват инвестицията.

В случай, че не искате крещящи мотиви, а нещо класическо като френски маникюр например, то не е проблем да си го направите и у дома, само че си отделете необходимото време и го направете поне няколко дни преди абитуриентската.

Гримът за бала – най-важното условие за всяка абитуриентка

Едно от най-важните, но и сложни решения е гримът. През последните години сме се нагледали на какви ли не изпълнения сред завършващите – от сполучлив и натурално красив грим, до тежко наклепосване, което разваля естественото излъчване на момичетата. Трябва да знаете, че гримът е задължителен и придава завършек на цялостната официална визия. Той трябва да бъде елегантен и натурален, в хармония с прическата и тоалета ви, като в никакъв случай не трябва да бъде претрупван изкуствено.

Съществуват няколко вида грим за бал – семпъл, деликатен и ежедневен, както и по-изразителен и тежък. Важно е да избирате умно и винаги балансирайки с останалата част от визията ви. Не се страхувайте от блясъка, той е задължително условие към всеки грим за официални поводи. Благодарение на него ще прибавите малко повече изразителност и драматичност.

Тъй като абитуриентската е специален повод, със сигурност ще бъдете изправени пред множество предизвикателства, емоции и снимки през целия ден и вечерта, то гримът ви задължително трябва да бъде качествен, безупречен, устойчив и за предпочитане професионално направен. Ако все пак нямате възможност да си запишете час при гримьор, можете да си го направите и сами у дома или с помощ от майка или приятелка.

За целта е важно да използвате качествена козметика и да сте истински уверени в уменията на човека, който ще ви гримира. Препоръчително е да направите няколко пробни опита за тренировка, преди самото събитие.

Всеки може да се научи да се гримира професионално и естествено. Ако имате желание за това, то помислете дали да не се запишете на курс за грим преди своята абитуриентска или тази на вашето дете. Придобиването на нови знания и умения ще ви бъде не само полезно за завършването, но и по-нататък в живота.