Грим при чувствителни очи

Много дами с чувствителни очи избягват грима и го чувстват като несъвместим с тяхната кожа. Ако и вие спадате в тази графа, разбираме ви!

Всяко поставяне, дори само на спирала води до поява на сълзене, парене и зачервяване на очите. Но не е необходимо изцяло да бягате от грима, съветват експерти. Просто трябва да си подберете правилната козметика.

Дори и най-тежкият грим тип „опушени очи“ може да бъде носен при чувствителни очи, стига да се съобразите с две основни правила – използването на добра козметика и техника за нейното нанасяне. Вижте какво ще ви препоръчаме ние от Fioremakeup.com

Задължително прочетете какво съдържат продуктите, които използвате

Избягвайте продукти с алкохол, аромати и етерични масла. Продуктите с тези съставки могат да раздразнят очите ви, особено ако те са по-чувствителни. Заложете на меки и кремообразни серии, които са доказано дерматологично тествани и подходящи за чувствителни очи и кожа.

Доверете се на семплото

За чувствителни очи се препоръчва да се избягва употребата на твърде много продукти. Запазете визията си семпла. Например, ако желаете ефект опушени очи, то пропуснете очната линия. Ако пък използвате очна линия, пропуснете сенките. Колкото по-малко продукти използвате, толкова по-малки са и шансовете очите ви да се раздразнят. Освен това семплият грим се почиства по-лесно.

Използвайте качествена водоустойчива спирала

В ежедневието си имаме множество дразнители за очите – като прах, вятър, мръсен въздух, алергии. За такива предизвикателни ситуации, най-добрият избор е водоустойчивата спирала с извита четка, с която по-лесно ще можете да я нанесете върху миглите си, без да раздразните чувствителните очи.

Инвестирайте в качествени четки за грим

Не се страхувайте от сенките за очи. Просто бъдете внимателни с какво ги нанасяте. Съветът на гримьорите е да не се използват стари четки, а синтетични или такива с естествен косъм. Важно е те да бъдат меки и недразнещи на допир. Нанасяте сенките за очи внимателно за да избегнете навлизането на пудра в очите, която би предизвикала дразнение. Най-добрият съвет е да се насочите към течни или кремообразни сенки за очи.

Нанасяйте сенките за очи с потупване

Най-добрият подход за нанасяне на сенки е чрез деликатно потупване, без натиск. Упражнявайте се съвсем леко да разнасяте продукта върху клепачите си, почти без да ги докосвате. По този начин ще избегнете раздразненията. Използвайте и малко количество от сенките и плавно преливайте нюансите за да избегнете груба визия.

Фокусирайте се върху външните ъгли

За да постигнете по-драматична визия, наблегнете с продуктите върху външния ъгъл на очите си, там където има повече място. Използвайте кремообразни гримове, които разнасяйте нежно с потупвания за да избегнете раздразване на кожата около очите.

Пропуснете използването на твърде много очна линия

Необходимо е просто да очертаете очите възможно най-близо до миглите си, без всъщност да ги докосвате. Започнете линията по средата на клепача си за по-модерна визия. Повторете и на долната линия на миглите, като я започнете наполовина и изтеглите към външните ъгли, за да постигнете ефект котешки очи. Избягвате на всяка цена претрупването с твърде много очна линия.

Почиствайте редовно грима си

За да избегнете раздразненията на очите е важно да си отделяте време за щателно почистване след края на всеки ден. Това правило важи за всички, но най-вече касае хората с чувствителни очи, тъй като при тях по-дълго оставения грим може да предизвика неприятни последици.

Използвайте мицеларна вода за чувствителна кожа и меки тампони, с помощта на които да отстраните нежно остатъците от грим. След което измийте лицето си с хладка вода и нежен сапун за да отпушите порите и да освежите цялостно кожата си.