Как да гримиране очите си правилно

Очите винаги са акцентът на нашето лице. Точно те привличат погледите на хората в ежедневието ни за това е важно те да бъдат безупречно гримирани. Без значение дали сте фенка на естествения грим, с минимално нанасяне на продукти или не излизате никога от вкъщи без да сте напълно гримирана от горе до долу, то тази статия определено ще ви бъде от полза.

На едно място се постарахме да включим всички тънкости за правилното гримиране на очите, Които можете да изучите при с нашите курсове за грим. Ето и кои са те:

Правилно нанасяне на сенки за очи

Първо подгответе околоочния контур с нанасянето на основа за грим или коректор. По този начин гримът ви по-лесно ще се „захване“ и ще се задържи през целия ден. За семпла визия използвайте по-неутрални тонове сенки, а за по изразени очи включете няколко нюанса, които смесете с пръсти или с помощта на четка за грим. Прибавете и малко хайлайтър около веждите за да дефинирате по-добре очите си. Ако искате да направите очите си по-големи, използвайте го и във вътрешната част на очите си за да ги озарите.

Правилно нанасяне на очна линия и молив за очи

Най-добрият момент за нанасянето на очна линия е след сенките за очи, но преди спиралата. Очертаването на перфектната линия е предизвикателство за голяма част от дамите, които тепърва започват, за това нашият съвет е да не се отчайвате, а да продължавате с опитите. Колкото повече го правите, толкова по-бързо и ръката ви ще привикне с движението. Нанасяйте очната линия еднократно, ако желаете по-тънка линия или я повторете за да бъде тя по-изразена.

Правилно нанасяне на спирала

Очният грим завършва обикновено с нанасянето на спирала. Можете да извиете предварително миглите си с миглоизвивачка за да ви е по-лесно с нанасянето на спирала в последствие. Извиването на миглите преди нанасянето на спиралата не е задължително. Тази стъпка можете да направите и след това.

Най-добрият избор който можете да направите е да използвате спирала за обем или удължаваща такава, която е и водоустойчива. По този начин ще си гарантирате постигането на плътни и обемни мигли, като ефектът ще трае не само няколко часа, а дори и цял ден.

Самото нанасяне на спирала става по следния начин: Потопете и отцедете добре четката на спиралата, след което я поставете в основата на миглите си и ги срешете към върха, като същевременно с това и ги извивате леко нагоре. Нанесете два слоя един след друг на едно и също око за да постигнете зашеметяващо драматичен поглед, който да открои визията ви. След което нанесете малко спирала и на долните си мигли с леко потриване наляво и надясно на четката. В случай, че изцапате клепача си със спирала, не се притеснявайте. Лесно можете да почистите с помощта на памучна клечка за уши или малък тампон.

За постигането на още по-драматично изразена визия ще бъде необходимо да включите в употреба и изкуствени мигли, чиято цел е да уплътнят още повече погледа и да го направят очите ви по-големи и добре изразени.

Не се притеснявайте, ако някъде сбъркате. Винаги можете да повторите. А гримирането е лесно, тъй като след всеки следващ опит резултатите стават още по-добри.