бюти грим

5 съвета за грим за най-безупречната кожа

Състоянието на кожата на лицето и тялото е съществена част от красотата ни, и е много важно да я поддържаме в отлично състояние. Съществуват много начини да го направим, но трябва да имате предвид, че тази поддръжка е процес, а не еднократно действие. В днешната статия ние от курсове за грим Fiore Make up сме ви подготвили 5 лесни начина да си осигурите безупречна кожа.

model

1. Балансирано хранене и много вода

Както всяка част от тялото ни, кожата също се нуждае от ценни витамини и минерали, които да я поддържат здрава и сияйна. Най-полезните такива са витамини A, B и Е и можем да си ги набавим чрез храната или чрез хранителни добавки. Те се грижат не само за еластичността на нашата кожа, но и абсорбират свободните радикали, пречейки им да предизвикат стареене.

Освен това, консумацията на много течности подпомага хидратацията, и помага на клетките да изхвърлят различни токсини и вредни вещества. Не на последно място, ограничете употребата на цигари, алкохол и захарни изделия.

2. Избягвайте замърсяванията

Друго нещо, за което трябва да следите, е да внимавате до какво се допирате. Не пипайте  лицето си с мръсни ръце и внимателно почиствайте всички уреди и предмети, които използвате върху него. Сменяйте калъфките на възглавниците и хавлиените кърпи възможно най-често, тъй като там е благоприятна среда за задържане на бактерии, които биха могли да причинят акне и други проблеми.

3. Правилно почистване

Вашата кожа е изложена ежедневно на всякакъв тип замърсявания, не само от въздуха наоколо, но и от допира до различни предмети. Затова, е важно да я почистваме с подходящи продукти. Избягвайте почистващи средства с тежки сапуни или спирт, които ще нарушат хидро-липидната бариера на кожата. Изберете измиващ гел с благоприятен състав и го използвайте сутрин и вечер, като стъпка 1 от ежедневната ви рутина.

4. Хидратация

Запомнете нещо много важно – всеки тип кожа има нужда от хидратация! За съжаление, сред много хора царува схващането, че само сухата кожа има нужда от овлажняване, но това не е така. Именно мазната кожа произвежда повече себум, тъй като е дехидратирана, и се стреми да компенсира липсата на влага. Важно е да разберете, че суха и дехридратирана кожа са различни понятия и трябва да полагате хидратиращи грижи за всеки тип кожа! Хидратираната кожа е здрава, еластична и сийяна, без акне, черни точки и несъвършенства.

5. Качествена козметика

Избирайте внимателно козметиката, която използвате. Независимо дали става дума за бяла или декоративна козметика, следете за вредни, изсушаващи или запушващи порите агенти, които да избягвате. Що се отнася до вашите гримове, почиствайте редовно четките и гъбите, които използвате и спазвайт срока на годност на продуктите.

Те също са среда, в която се задържат бактерии, ако не се вземат мерки. Последно, но не и по значение, използвайте база за грим, като първа стъпка при гримиране. Ще срещнете този съвет във всеки курс по грим и това е така, защото основата е един вид бариера между лицето ви и грима, и предпазва от различни увреждания.

Изброените по-горе методи са само малка част от ежедневната грижа, която трябва да полагаме за своята кожа. Осигурете й я сега, за да се радвате на здрава, гладка и сияйна кожа!