kursist-fiore

Как да се гримирате като професионалист за 5 минути

Отваряте бавно очи, изпъвате гърба, протягате се бавно към телефона си, и о ужас, успалите сте се! А сега трябва да се оправите за два пъти по-кратко време, отколкото по принцип. И ето идва най-важният въпрос – „А сега как да се гримирам за 5 минути?!“. Поемете дълбоко въздух, вземете козметичния си несесер и да започваме!

1. Не пропускайте стъпки

Това, че нямате много време, не означава, че трябва да пропуснете важни стъпки като измиване на лицето, хидратация и основа за грим. Тези неща са от съществено значение, за да запазите кожата си отлично състояние. Нанасянето на крем и основа не отнемат твърде много време, така че, не го пропускайте.

2. Гримирайте се с вече доказани продукти

Не, определено не е сега моментът да пробвате онзи фон дьо тен, който си купихте наскоро. Когато имате ограничено време, се гримирайте с продукти, които знаете как стоят върху вашето лицето и няма опасност да не ви паснат като цвят или текстура.

3. Избягвайте грим, който знаете, че отнема твърде много време

Именно такива са очната линия и сенките. Нанасянето на първия изисква внимание, търпение и спокойствие, които ви липсват, когато бързате. А вторият – налага повече време, различни цветове и преливане.

4. Избягвайте сложни техники

Например контурирането и скулптурирането на лицето. Вместо това, можете да нанесете малко руж или бронзант под скулите, с което постигате подобен ефект, но не отделяте твърде много време на носа, челото и брадичката.

5. Помислете кои продукти са най-подходящи

Ако се гримирате ежедневно, вероятно знаете кой продукт колко време отнема. Например, моливът за вежди се нанася по-лесно и по-бързо от сенките или помадите за вежди, а и има по-малък шанс нещо да се обърка. По същия начин, прахообразните руж и хайлайтър се преливат с много по-голяма лекота от кремообразните такива.

6. Използвайте техниката Стробинг

Стробинг е професионална грим техника, която е лесно приложима в домашни условия и не отнема повече от 5 минути. Нейната идея е да създадем визия на натурално сияйна, здрава и отпочинала кожа. Постига се с помощта на подходяща основа – фон дьо тен, пудра или BB крем, хайлайтър на най-високите части на лицето (скули, брадичка, нос, над веждите), спирала и червило в нюд нюанс. Когато се гримирате по този начин, акцентирате на естествената красота и жизненост на вашето лице.

7. Създайте само един акцент

Когато разполагате с малко време, се налага да пропуснете някои продукти, както вече споменахме. Освен предходната техника, която ви споменахме, можете да добавите само един акцент в грима, който да привлича погледите. Например, ако нямате време да гримирате очите си, можете да компенсирате с ярко червило. А неговото поставяне отнема по-малко от минутка.

8. Престрашете се да излезете без грим

Всяка жена е най-красива, когато е естествена! И не, това не е клише! Вероятно си мислите, че не изглеждате добре без грим, но сме сигурни, че това не е така. Проведете малък експеримент, излезте без да се гримирате и се радвайте на всички комплименти, които ще получите.

Ако се гримирате всеки ден от дълги години, вероятно сте усъвършенствали техниката на ежедневния грим и нашите съвети само са потвърдили вашия опит. Но, ако тепърва започвате с използването на декоративна козметика, може би е добра идея да посетите курс за грим, където да научите всички нейни тайни!