kozmetika-fioremakeup

Правила за отстраняване на грим

Тайната за здравата кожа се състои в нейното цялостно и правилно почистване. В това число влиза и качественото отстраняване на грима. И защото знаем, че тази задача не е толкова лесна, колкото е на думи, сме ви създали кратък наръчник с правила за отстраняване на грим, които ще ви помогнат в почистването и до последната капка, за да може кожата ви да си отдъхне най-накрая.

Отделете си необходимото време и не бързайте

Щом стане въпрос за цялостно почистване на лицето от грим, то най-добрият ви помощник е времето. Нанесете почистващ продукт и просто го оставете да си върши работата. Изчакването ще размекне спиралата, сенките и очната линия и те ще излязат само с едно движение. Това от своя страна не само, че ще ви отърве от ожесточеното търкане, но и от остатъците от петна, които неизбежно се появяват след почистване.

Сапунът и водата вършат най-добра работа

Да, кърпичките за почистване на грим определено не помагат. Всъщност те могат да се използват само като начална стъпка в почистването, но най-добре е след това да измиете лицето си с помощта на нежен сапун и вода, които ще освежат лицето ви и ще отпушат порите.

Използвайте почистващи продукти за труднодостъпните места около очите

Едно от най-често пропусканите места при почистването на грима е около очите и най-вече около клепачите. Там сенките и очната линия се натрупват най-много, следователно почистването им изисква повечко усилие. За целта заложете на специален продукт за почистване на грим, който ще ви помогне в задачата, без да е необходимо да наранявате с триене чувствителната кожа в тази зона.

Не забравяйте да почистите грима и около линията на косата си

Най-доброто правило при отстраняване на грим е да го правите с прибрана коса. Така ще можете да почистите лицето си щателно, включително и около линията на косата, която често бива пропускана по невнимание. Според експерти това е и зоната, в която най-много се натрупват остатъци от грим.

Обикновените памучни тампони са най-доброто решение в почистването на грима

Да, точно така. По магазините има много памучни средства за почистване на лицето, но най-доброто си остава класиката и обикновените плоски тампони. Те са издръжливи, не се разпадат при триене и следователно не оставят памучни топки около очите и по миглите ви. За това са и най-добрия помощник при отстраняване на грим.

Правило 1 – Хидратирайте кожата си след почистване ВИНАГИ!

Дори и кожата ви да не е суха, не пропускайте хидратирането ѝ с правилните продукти – използвайте нежен крем и успокояващ крем за лице, околоочен крем, както и мек балсам за устните. Отстраняването на грима може да изсуши значително кожата ви, за това е необходимо да я хидратирате задължително след процедурата.

Още полезни съвети за грим ще научите ако се запишете и на професионални курсове за грим, за да бъдете истински виртуози в гримирането.