самостоятелно гримиране

Какъв грим да изберем за бала

Прекарвате месеци наред в търсене на перфектната абитуриентска рокля, обувки и след което идва ред и на прическата. Накрая ви осенява идеята, че си нямате и на представа с какъв грим да бъдете на това незабравимо събитие.

Не бързайте да се паникьосвате, защото предстои да ви помогнем с избора на подходящ грим за бала. Както знаем абитуриентската е специален повод, на който ежедневния грим няма да работи. Необходима ви е нова, свежа и подходяща идея. Разгледайте предложенията за грим в дрогериите за да получите така нужното вдъхновение и потърсете качествена козметика, която няма да ви предаде.

Най-важното правило при избора на грим за бала е да го съобразите с цвета на роклята. Ако тя е по-неутрална, то няма проблем да се заиграете и да добавите повечко цвят в лицето си.

Класическите визии, които никога няма да ви предадат

Ако сте на лов за идеи, но просто нищо не ви хрумва, то може да изберете класически грим, който мъничко да разнообразите. Макар модата да се мени като сезоните, има визии които никога няма да отминат. Тук говорим за ефект опушени очи, котешки очи или популярния вече няколко години подред сред русите мацки – смарагдов поглед.

Той много прилича на опушения грим, с тази разлика, че вместо черно и сиво може да използвате зелени нюанси, които ще подчертаят уникално очите ви. Подчертайте скулите с бледорозов руж и изберете по-неутрално червило и ще заблестите на бала.

Когато говорим за класиката няма как да не отделим малко повечко внимание и на опушения грим. Можете да се придържате към класическата му визия, към която туториал ще откриете в отделната ни тема Опушен грим или да го разнообразите.

Започнете с нанасянето на опушен грим, само че издърпайте малко повечко очната линия. Нека тя да бъде по-дебела и изразителна. Комбинирайте с по-ярки нюанси и сте готови с постигането на ефект Котешки очи, с който ще вкарате малко повече драматичност в очите.

Заложете на цветовете

В случай, че класиката ви е скучна, то опитайте да добавите цвят в лицето си. Едно от предложенията са пастелните и светлите нюанси. Не се страхувайте, а се заиграйте с цветовете. Включете ги както около очите, така и в скулите и устните.

Опитайте и с грим в цветовете на дъгата. Заложете на розово и синьо около очите. Започнете със светлосини сенки, след което прибавете електрикова очна линия. Завършете с нежен розов нюанс, който да прелива в най-горната част на клепача. Прибавете мъничко руж в скулите и неутрално червило и сте готови.

Съществуват още доста изкусителни идеи с много цветове, сред които грим тип русалка, такива с повече блясък във визията, акцент, падащ върху устните и т.н. Експериментирайте и изберете този, който ви кара да се чувствате уникална, впечатляваща и изкусителна.

Искате ли да шашнете всички с безупречен грим за бала? Запишете се на кратък курс за грим на fioremakeup.com и научете тайната на всички важни похвати в гримирането.